Rundvelter og hopp på Norges største billøp!

Publisert av Anne Beth Mål Arntzen den 22.04.19.

Vi kan begynne med Markus Solberg, som i første omgang la bilen på taket i det han kjørte alternativsporet. Kameratene stod allerede klare når Solberg ankom depotplassen med hjullaster og en noe preget Golf. Neste runde skulle gå noe bedre, og det eneste som manglet hos Solberg, ja det må vel sies å være bremser. Vi snakker NM i hopp – og påfølgende bom stopp. Solberg fikk også med seg en heatseier i tredjeomgang, men hadde av naturlige årsaker ikke nok poeng til finalekjøring. Det var han ikke alene om, for denne gangen nådde ingen av seniorsjåførene til øvre sjikt av resultatlisten – selv om de sørget for en god historie. Solberg fikk en 57. Plass.  Øvrige resultater i seniorklassen: Simen Narvestad 40. Plass, Pål Vegard Josdal 44. Plass, Christian Hunsbedt 56. Plass og Magnus Simonsen 74. Plass.

 
Det manglet ikke på innsatsen (heller på bremsene) når Solberg skulle jakte nye poeng etter takingen.  

Rebecca Hunsbedt var vår eneste representant i dameklassen. Til tross for en litt problemer med bilen de to første omgangene, så kvalifiserte Hunsbedt til C finale med fin kjøring. Hun kjørte inn som nummer fem og fikk dermed 12. Plass.

I juniorklassen hadde vi med oss honndølene Ingrid Hodne og Sondre Simonsen samt kvindølen Hanne Jobine Eriksen. Det ble C finalekjøring på kvindølen – og for å fortsette showet som Solberg satte i gang – så la også hun bilen på taket, dog i siste sving. Eriksen fikk dermed en 15. Plass i juniorklassen. Hodne 22. Plass og Simonsen 27. Plass.

 
Eriksens bil ”Astrix” så ut som den hadde hatt et ublitt møte med Obelix etter at finalen var kjørt. 

Sigurd Erik Egeland som ellers kjører NM i rallycross, stilte i helgen i blandet klasse. Escorten til Egeland var rallycrosbilen med minst motor men han klarte likevel å kvalifisere til C finale. Egeland var først ut av starten og holdt ledelsen helt til mål. I B finalen ble kampen derimot for tøff for ”to-literen”, og han måtte se seg forbikjørt selv med speedpedalen i bonn. Femteplass i B finalen gav Egeland en 10 plass i rallycrossklassen.


 Se flere bilder fra løpet på vår Facebookside "NMK Kvinesdal

Spilleliste med finalefilmer finner du på vår Youtubekanal "NMK Kvinesdal"

 


 

Medieomtale etter løpet

 

Avisen Agder

-nettsak-

 

 

 

Lister / Kvinesdal24

-nettsak-

 

 

 

Lokalsporten, FVN

-nettsak-