Helt rå kjøring av de åtte som deltok på LF

Publisert av Geir H. Stølen den 22.04.19.

Jørn Håkon Stølen kjørte seg inn som nest best i landsfinalen for bilcross.

I helgen ble landsfinalen for bilcross junior kjørt i Vikedal i Vindafjord. Det er der Norges beste junior sjåfør i bilcross, blir kåret etter å ha kjørt så bra at vedkomne er klassifisert til å kjøre dette løpet som kun 100 stk. kan kjøre. Og her klarte Kvindølen Jørn Håkon Gullestad Stølen å kjøre seg inn til 2. plass.

Opptaket til denne landsfinalen som ble kjørt i Vikedal startet i vår, og det er kun NMK klubbene i Norges land som har mulighet til å søke om kvalifiseringsløp til landsfinalen og da med et løp. NMK Kvinesdal har fast tradisjon med å søke å dra i land sitt kvalifiseringsløp Kristi Himmelfartsdag. Det er i tillegg kun de beste som får muligheten til å gå videre til landsfinalen. NMK Kvinesdal var i år klubben med flest deltakere, hele åtte juniorer stilte de med. Og her var Jørn Håkon Stølen den som gjorde det best fra Sørlandet med å kjøre seg rett inn i A-finalen. Det begynte med at han kjørte inn til andre plass, side om side med vinneren av det første heatet. Så fortsatte han med seier i andre og tredje heat, og derav femte beste plassering under de 3 innledende heatene. Det var en krevende dag med skiftene vær og føre, noe som igjen medfører mye arbeid i dekkskifte og hardt arbeid for bil og fører på banen. Men Jørn Håkon Stølen klarte å styre seg inn til rett sporvalg og i tillegg holde bil og hode på rett kjøl under hele løpet som ble kjørt lørdagen.

Foruten Jørn Håkon så gjorde Kevin Knabenes det bra, han kjørte seg inn til B-finalen med seier i første og andre heat og tredjeplass i tredje heat. Etter han kom Sander Narvestad med E-finalen, andre plass i første heat, fjerde plass i andre og andre plass i tredje heat. Samlet sett er dette det beste NMK Kvinesdal noen gang har klart å prestere på en landsfinale for juniorene innen deltakere og plasseringer.