Tre honndøler, 200 mil på veien

Tre honndøler, 200 mil på veien

Publisert av Anne Beth Mål Arntzen den 22.04.19.

 

NMK Kvinesdals tre representanter er alle bosatt i Evje- og Hornnes kommune og kjører med røde og sorte ”dekkomsetningen” biler. Jon Olav Hodne kjørte som vanlig en Opel Kadett (denne gangen av typen ”hopp og sprett”), Frode Kallhovd stilte i velkjent stil med BMW mens Arnold Falkgjerdet hadde gått til innkjøp av en Honda for anledningen.  

 

Med totalt 140 av landets beste bilcrossførere, hadde klubbens tre representanter tidenes rotterace foran seg. De mente det ville bli tøft – og troll i ord – for tøft ble det. Resultatmessig dekket guttene store deler av listene, og den som mente han var med som listefyll, var faktisk den som kom best ut av det hele. 


Jon Olav Hodne hoppet og spratt rundt på banen med en sprettball av en kadett city. Han begynte dagen med en andreplass. I andre omgang tok han en knallstart men gjorde en feil som kostet han ledelsen, hvorpå han kjørte inn til en tredjeplass. Tredje og siste omgang går også sterkt men en av konkurrentene kjører sterkere og Hodne kjører inn til nok en andreplass. Poengsummen ligger kun et poeng (og to plasseringer) bak muligheten til finalekjøring. Det er så jevnt i øvre sjikt av resultatlisten, at Hodne rett og slett måtte dele en 33. Plass med to andre sjåfører.


Arnold Falkgjerdet møtte fjorårets vinner i første omgang, og han var ikke god å ta men Hondaen hang relativt tett på og Falkgjerdet kunne som Hodne begynne dagen med en andreplass. I andre omgang hadde regnværet nådd Verdal og Falkgjerdet bedriver noe som minner mer om ballett enn bilcross. Til slutt er det bom stopp og brutt omgang, piruettene ble visst nok for krevende uten vindusviskere i følge Falkgjerdet selv. I tredje omgang ble det nok en gang tøffe tak og femteplassen var et faktum. Totalt havner Falkgjerdet på en 82. Plass.


Frode Kallhovd hadde ukjente problemer med bilen gjennom så godt som hele løpet. Selv med justeringer etter hver omgang, så gikk ikke BMW´n som den skulle. Kallhovd, som vanligvis er å skimte i øvre del av resultatlisten, begynte dagen med en femteplass etterfulgt av to fjerdeplasser. Dette resulterte i en 96. Plass.

 

Flere bilder fra løpet finner du HER

 

Mediedekning etter løpet

 

OpplevEvje - Nettsak HER

Listeravisen/ Kvinesdal24 - Nettsak HER

 

Avisen Agder - Nettsak HER

Setesdølen