NMK Kvinesdal sjåførene til topps - igjen!

Publisert av Anne Beth Mål Arntzen den 22.04.19.

#SOMMERCROSSEN

Finalister: Jon Olav Hodne (2. Plass), Markus Solberg (1.Plass), Frode Kallhovd (4. Plass) og Arnold Falkgjerdet (8.Plass).

Gira men ikke gir: Guttene tok heatseier etter heatseier, et par andreplasser og plasseringer nedover av ymse slag. Etter fire innledende omganger hadde Jon Olav Hodne bare to gir i kadetten, eller ”Raketten” som han så fint kaller bilen. Tredje- og femtegir er sånn sett ikke det beste utgangspunktet når målet er å stå i A finalen. Det å finne disse to girene var heller ingen enkel sak, skal vi tro det Hodne beskriver som å røre med ei sleiv i grøten. Det var derfor en ganske så motløs kar som gikk i ring rundt seg selv, der han sto i depot med to heatseiere, en andre plass og en tredjeplass – og bare en innledende omgang igjen.

Plutselig dukket tidligere bileier og klubbkollega Sigurd Erik Egeland opp, trolig fordi han kjente til ulydene i bilen og samtidig var litt nysgjerrig på hvordan Hodne lå ann så langt i stevnet. Etter en kjapp gjennomgang av omgangen og bilens tekniske (u)stand kom det fra Egeland ”Ja, men da er det er ikke noe å lure på! Vi rekker det, vi får tak i ei gearkasse og rykker ut den gamle...” det var på daværende tidspunkt 45 minutter igjen til femte omgang skulle  starte.

Det skulle ikke stå på innsatsen når det sto om A finalen for Jon Olav Hodne.

Dette kan best beskrives som ekte og real motorsport, for plutselig var ”Raketten” veltet over på siden. En pickup suser forbi, bytter gir og rygger mot jengen. ”Vareleveranse” sier sjåføren med et smil, før han legger ned lemmen og girkassa kommer til syne. Den passer ikke helt men dette har de gjort før, for de finner en løsning og sender Hodne av gårde for å utsette heatet. Til slutt får guttene byttet en splint fra girkassa som ikke passet, og Hodne stiller til start i femte omgang – hvorpå han kjørte inn nok en andreplass.

Etter innledende omganger stod altså tre av sjåførene støtt i A finalen, den fjerde i B finalen – med håp om opprykk til klubbkameratene. Det ble en tøff B finale og Arnold Falkgjerdet kjørte inn som nummer tre, noe som resulterte i en 8. Plass. Til tross for snurringer, glatt banedekke og sørpeføre – så kom Kvinesdalklubben best ut av den tøffe A finalen. Kvindølen Markus Solberg ”sladda” over målstreken med honndølen Jon Olav Hodne like bak. Frode Kallhovd fikk seg en snurr og to, men klarte likevel å kjøre seg opp til en fjerdeplass.

Ut starten:Hanne Jobine Eriksen til venstre i ”Qvisten” (lånt for anledningen) kjørte flere heat sammen med klubbkollega Camilla Hunsbedt (bakerst til høyre).

Flere av juniorsjåførene våre var svært uheldige denne helgen. Det begynte allerede i første omgang da clutchen i escorten til Magnus Ekhom valgte å takke for seg. Dermed var løpet sluttkjørt for den ellers så driftige gylenningen. Ekhom endte på 21. Plass. Honndølen Ingrid Hodne  kjørte sterkt hele helgen men det holdt dessverre ikke til finalekjøring denne gangen, hun ble nr 21 sammenlagt. Kvinesdalsjentene Camilla Hunsbedt og Hanne Jobine Eriksen derimot – de fikk kjøre sammen i C finalen.  Hunsbedt endte tilslutt på en 15 plass og Erikesen, ja hun vant C finalen og fikk kjøre litt B finale. Det må også nevnes at bilen til Eriksen var noe redusert etter at femteomgangen brått endte i en jordvoll. Det så lenge lovende ut for Eriksen i B finalen, likevel valgte bilen å sette kjepper i egne hjul – og takket for seg i siste runde. Det ble dermed en 10. Plass på fjotlandsjenta.

Kjell Andre Knabenes tok seieren i crosskartklassen 125 ccm.

En godt fornøyd Kjell Andre Knabenes!

Hard konkurranse på Hell:NMK Kvinesdal var også representert på Lånkebanen i helgen. Klassene vi representerte har EM status og Per Magne Røyrås lå an til semifinale i klassen Touringcar, vel det var inntil han ble idømt 5 ekstra sekund noe som resulterte i at tiden ikke lengre holdt, og 13. Plassen var et faktum. Klubbkollega Lars Christian Lote Rosland kjørte i klassen super 1600, han tok en heatseier i helgen men tidene holdt heller ikke her til semifinale. Totalt havnet Lote Rosland på 21. Plass.