Dramatisk avslutning på dames landsfinale!

Dramatisk avslutning på dames landsfinale!

Publisert av Anne Beth Mål Arntzen den 22.04.19.

 


Driftige damer. Fra venstre: Tove Josdal Homme, Hilde Follaug, Kristine Salte, Rebecca Hunsbedt og May Tone Josdal.

 

Tre av de fem sto til slutt samlet på resultatlisten. Rebecca Hunsbedt fikk problemer med girkassa etter første runde og måtte med det stå over en omgang grunnet nødvendige reparasjoner.  May Tone Josdal kjørte blant annet inn til en tredjeplass på felgen samt at hun – på lik linje med Tove Josdal Homme – noe senere mistet en god plassering når svingen ble for krapp og grøftekanten (med tilhørende sandfelle) for nærgående. Det ble ingen finalekjøring for disse tre men som sagt, så sto de samlet på resultatlisten. Rebecca Hunsbedt 35. Plass, May Tone Josdal 37. Plass og Tove Josdal Homme 39. Plass.

”Dy og salte”:Til tross for tilfeldig trekking av heatoppsett, så kjørte Kristine Salte tre av de fire innledende omgangene sammen med en av de andre klubbkollegene. Hun begynte med en heatseier etterfulgt av en tredje-, andre-, og fjerdeplass. Salte kvalifiserte med det til D finalen. Salte vinner D finalen og møter tøffe konkurrenter i C finalen. Hun kjørte inn til en femteplass og fikk med det en sammenlagt femtendeplass.

Taket i A finalen:Hilde Follaug kvalifiserte direkte til A finalen med en andreplass og tre førsteplasser i de innledende omgangene. Allerede i første sving ble Follaug dratt med i en skikkelig smell, hvor den lille corsaen mer eller mindre ble løftet opp bakfra av ivrige konkurrenter. Hun kom seg løs men ble liggende bak i feltet. I siste runde virket det som om hun gikk for en taktikk ala ”vinn eller forsvinn”. Hun lå side om side med en konkurrent, inn mot en av banens skarpeste svinger. Follaug tapte kampen, det var ikke plass til to i bredden, corsaen hennes tar en skikkelig rundvelt før den blir liggende på taket mot jordvollen. Follaug fikk med det en sjetteplass i damenes landsfinale samtidig som hun sørget for å gi publikum valuta for inngangsbilletten.  

  • Flere bilder fra damenes landsfinale finner du HER
  • Film fra Salte og Follaugs finaler finner du HER

 

Juniorlandsfinalen:Forrige lørdag (4. August)  kjørte juniorene sin landsfinale på Grenland Motorsportsenter. NMK Kvinesdal representerte med tre sjåfører. Det ble ett tøft løp for de tre håpefulle og resultatene fra innledende omganger holdt dessverre ikke til finalekjøring. Hanne Jobine Eriksen 47. Plass, Sondre Simonsen 48. Plass og Ingrid Hodne 95. Plass.

 

Mediedekning etter løpet

 

Fædrelandsvennen, Lokalsporten

Nettsak HER

 

Listeravisen

Nettsak HER på Kvinesdal24

 

Avisen Agder

Nettsak HER