Tre honndøler, 200 mil på veien

Tre honndøler, 200 mil på veien

22.04.19 18:58 av Anne Beth Mål Arntzen

Lørdag var det duket for seniorenes landsfinale i bilcross. Til tross for flere kvalifiserte var det kun tre sjåfører som tok utfordringen på strak arm. En ting var å få klar den berømmelige ”landsfinalebilen” – en annen var det faktum at det skulle kjøres omlag 100 mil (en vei) for å få kjørt løpet. Seniorsjåførenes o´store finale var nemlig lagt til Verdal Motorsenter, så det var med andre ord god tid til strategitenkning, mental forberedelse og alt annet av hva man bedriver under en ”roadtrip”.

Les mer
Dramatisk avslutning på dames landsfinale!

Dramatisk avslutning på dames landsfinale!

22.04.19 18:25 av Anne Beth Mål Arntzen

Lørdag 11 august ble damenes landsfinale i bilcross arrangert på Rallebanen i regi av NMK Bø. NMK Kvinesdal har flere år tidligere vært representert på damenes landsfinale dog aldri med så mange sjåfører til start. For selv om motorinteressen er stor både i lister regionen og på Sørlandet generelt, så er damene dessverre underrepresentert i motorsporten. Det kan likevel se ut til at denne trenden er i ferd med å snu. Fordi – for første gang stiller klubben med fem (av 65) sjåfører til start, i nettopp damenes landsfinale.

Les mer
Platekontakt på Rallebanen i Bø

Platekontakt på Rallebanen i Bø

22.04.19 17:09 av Anne Beth Mål Arntzen

Med to sjåfører på Rallebanen i Bø og to sjåfører i henholdsvis Super1600 og TouringCar, i Estering i Tyskland - så har vi lagt nok en spennende og fartsfylt helg bak oss. NMK Bø vet tydeligvis å arrangere, for dette var rett og slett "himla moro". Og mens uværet herjet her hjemme, hadde vi til tross for værmeldingene - ikke en eneste regndråpe under lørdagens bilcrossløp.

Les mer
På pallen i landsfinalen

På pallen i landsfinalen

22.04.19 17:14 av Anne Beth Mål Arntzen

Seniorlandsfinalen 2017 er over og vi har hatt litt av en helg. Motorhavarier, eksplosjoner, heatseiere og grøfteturer. Vi må gratulere alle sammen med en vel gjenomført landsfinale. NMK Kvinesdal tar med seg følgende resultater hjem: Guttorm Lindefjell 3. Plass, Morten Lislevand 29. Plass, Frode Kallhovd 39. Plass, Mikal Narvestad 40. Plass, Simen Narvestad 106. Plass og Sigur Erik Egeland 113. Plass. ​

Les mer
Travel helg for NMK Kvinesdal

Travel helg for NMK Kvinesdal

22.04.19 17:17 av Anne Beth Mål Arntzen

I løpet av helgen har vi hatt førere på det årlige klubbmesterskapet, NM runde i crosskart, NEZ Rallycross Championship, Seven Racing og NM runde i Rally på Konsmo. Årets klubbmesterskap ble et løp uten like. Først og fremst satte vi rekord i antall førere og selv om vi tidligere år har kjørt løpet i samarbeid med andre klubber – så hadde vi av ulike grunner et reint NMK Kvinesdal klubbmesterskap i år. Startlisten talte 39 sjåfører, alle bilcrossklassene var representert samt rallycross nasjonal. ​

Les mer
Salte – nå blir det konkurranse i dameklassen!

Salte – nå blir det konkurranse i dameklassen!

22.04.19 17:19 av Anne Beth Mål Arntzen

Det ble dessverre lite bilder da fotografen som kjent skulle kjøre bilcrossbil for første gang. Jeg må derfor få takke Tove Josdal Homme som tok bildene under dametreningen. En stor takk skal også rettes til Monica Halonen for gode bilder og godt samarbeid. Det ble en fin dag med mye moro. Vi var nok flere som kjente på konkurranseinstinktet fra tid til annen - og med en regnvåt bane og søledammer fikk vi sannelig skurret og rattet litt alle sammen. Innskjekklista talte seks damer. Vi får håpe det ikke blir for lenge til neste gang.

Les mer
Endelig Egeland, ENDELIG!!

Endelig Egeland, ENDELIG!!

22.04.19 17:23 av Anne Beth Mål Arntzen

Det store spørsmålet under helgens sommerløp på Konsmo motorbane – hvem skulle sikre seg de seks siste landsfinalebillettene fra Sørlandet? For en gangs skyld ville både bil og motor samarbeide med Sigurd Erik Egeland som kjørte inn til en 4. Plass i seniorklassens A finale. Egeland blir dermed å se i landsfinalen for seniorsjåførene 26 august, sammen med Mikal Narvestad, Morten Lislevand, Simen Narvestad, Frode Kallhovd, Guttorm Lindefjell og Lars Christian Lote Rosland.

Les mer
Goldagsløpet 2017

Goldagsløpet 2017

22.04.19 17:26 av Anne Beth Mål Arntzen

Med 159 sjåfører i åpen klasse, 52 juniorsjåfører og omlag 289 førere totalt i alle klasser – så må Goldagsløpet sies å være årets største, om ikke annet årets mest prestisjetunge billøp. NMK Kvinesdal stilte med 8 sjåfører, henholdsvis 3 i junior og 5 i åpen klasse (senior). Heiajengen talte et sted i mellom 25-30 stykker, det var meldt ”konge” vær og forholdene kunne med andre ord ikke bli lagt mer til rette for de 8 håpefulle sjåførene. Fra Kvinesdal til Gol er det omlag 50 mil, noe som betyr at man legger opp til langhelg og feriestemning i det man setter kursen forbi bygdegrensene.

Les mer
Alle gode ting er tre

Alle gode ting er tre

22.04.19 17:30 av Anne Beth Mål Arntzen

Kvinesdal er så godt som synonymt med bilinteresse. Nå er det høysesong og atter en fartsfylt helg (24-25 juni) er tilbakelagt for sjåførene i NMK Kvinesdal. Med tre sjåfører på tre ulike løp i vårt landstrakte land – så gjaldt det altså å holde tunga rett i munnen når man skulle til å oppdatere de bilsport interesserte.

Les mer
Vi kan bøye oss i støvet og gratulere de alle.

Vi kan bøye oss i støvet og gratulere de alle.

22.04.19 18:06 av Geir H. Stølen

Det var på årets første løp som gikk i Egersund lørdag 25. april at de skulle måle sin styrke, og det klarte de virkelig. Debutanten Christian Hunsbedt som tok sitt første løp, hadde kun vært på en trening oppe på banen vår før han ble med her. Han kjørte seg inn til B-finale og vant den og sto på startstreken sammen med fire andre fra Nmk Kvinesdal i A-finalen for klasse junior som ble vunnet at Fredrik Ekhom. Ida Marie Eriksen som kjører i dame klassen klarte det også denne helgen, 3 strake heat seiere og til topps i A-finalen. Ellers var det så god kjøring at de fleste dro med seg premie heim.

Les mer
Ida Marie klarte det igjen.

Ida Marie klarte det igjen.

22.04.19 18:08 av Geir H. Stølen

NMK Egersund hadde avslutningsløpet for oss her i området, og det kunne en merke på bilene. De gikk som om det var deres siste tur, og det ble det nok for noen også. Men den som klarte å mestre bilen og banen gjennom alle 3 heatene og finalen var Ida Marie Eriksen som dro til med seier hver gang hun var på banen. Ingen andre en hun fra NMK Kvinesdal tok pallplassering under denne fine høstdagen fra Egersund.

Les mer
Ida Marie dro til med 5 strake heat seiere...

Ida Marie dro til med 5 strake heat seiere...

22.04.19 18:09 av Geir H. Stølen

Det var to dagers løp på Rugslandsbanen i Kristiansand 27. og 28. september. Der fikk vi alle våre 7 deltakere i diverse finaler, noe som vi alle er stolte av. Den som gjorde det best av alle var Ida Marie Eriksen som klarte å kjøre seg inn til seier i alle 5 heatene i dameklassen. De 3 første heatene gikk lørdag og de to andre gikk søndag pluss finalene. Og fra første spor i A-finalen klarte hun å dra seg i land med seier selv om hun ikke tok heat ledelse ut fra noen av løpene under denne helgen som bl.a. hadde femten damer til start.

Les mer
To juniorer på pallen under åpningsstevne i Egersu

To juniorer på pallen under åpningsstevne i Egersu

22.04.19 18:11 av Geir H. Stølen

Det var åpning av ny bane for NMK Egersund søndag 07. september og det var i alt 99 stk. som kjørte dette løpet. NMK Kvinesdal markerte seg frisk i flere klasser og kunne fått alle fire juniorene i A finalen, men slik gikk det ikke. Det er det som gjør denne bilsporten så spennende. I stede fikk vi Sander Narvestad på andre og Fredrik Ekhom på tredje, mens førsteplassen gikk til Sander Andersen fra naboklubben NMK Konsmo. Full deltakerliste for bilcross ligger her.

Les mer
Jørn Håkon Stølen og Chris Omland ble klubbmestere

Jørn Håkon Stølen og Chris Omland ble klubbmestere

22.04.19 18:15 av Geir H. Stølen

Det ble kjørt klubbmesterskap på banen vår for senior og juniorene, og i juniorklassen kjørte juniorene og de som har kjørt trening tidligere. Noe som nok gav mersmak for flere og kanskje knekte frykten for å hoppe videre i denne sporten, for de viste at de virkelig kan kjøre. Noe som også viste seg igjen på premieutdelingen og kjøringen ellers. Det som gjorde det ekstra spennende var at NMK Sandnes og Jæren også la sitt klubbløp til oss og vi kjørte felles innledende løp med egne finaleløp. Ellers må det rettes en stor takk til Tom Ivar Netlandsnes og Per Magne Røyrås som viste oss Rallycross og ikke minst Rune Hellestøl som tok oss med på Drifting, alle med passasjerer som ønsket seg en slik opplevelse for livet og kanskje får vi flere som vil hive seg inn i denne sporten.

Les mer
Vi ser litt tilbake på 10. august.

Vi ser litt tilbake på 10. august.

22.04.19 18:16 av Geir H. Stølen

NMK Kvinesdal klarte å dra i land to 1. plasser under helgens løp som gav både fart og spenning. Været var også litt lunefullt, men solen viste seg det meste av tiden. Vi fikk besøk av flere klubber og det var faktisk en Amcar på banen også, og når en ser på trening og junior deltakerne så ser det lovene ut for framtiden til klubbene her i området...

Les mer